Ga naar de inhoud

Damsche Daagblad

Damsche Daagblad (dubbel D) is een reeks Intagram Stories die Bannie Cheff maakte vanaf 2021.. Het concept is korte krante berichten geinformeerd op zelf verzonnen kranten koppen en nieuws berichten. Tussen augustus 2021 en mei 2024 was dubbel D  met een korte inspiratieloze pauze maar sinds mei 2024 is de redactie van dubbel D weer verfrist terug. Het geen u hier leest is satire en heeft totaal geen fundatie in de werkelijkheid. Damsche Daagblad en al hun uitingen zijn eigendom van stichting Bannie Cheff.

Links zie je een groot wit Yacht met zeker 4 dekken. Rechts zie je voormalig minister Ronald Plasterk op een boot met een grote geldzak in zijn hand. Plasterk is een witte man van middelbare leeftijd met grijs haar, hij draagt een wit overhemd met vaal roze stropdas.

opnieuw ingezonden briefje Plasterk

Ditmaal aan Geert Wilders

Na de geruchten over Ronald Plasterk’s premierschap en het onderzoek naar zijn patenten schrijft Plasterk nogmaals een ingezonden briefje met excuses. Ditmaal zond hij het briefje in naar dubbel D. Het lijkt dat het briefje deze keer niet is gericht aan Pieter Omzicht maar aan niemand minder dan Geert Wilders,  lees de brief hieronder.

sorry

Geert, Het wordt me hier in Nederland wat heet onder de voeten. De Uni zit mij op de hielen en wil het geld terug. Sorry, ik kan je  premier niet worden. Wel kan je me komen opzoeken op mijn nieuwe yacht.

R. Plasterk, Golf van Mexico

Op de afbeelding die bij het artikel hoort zie je links een hand die een broodje bal vasthoudt. Een wit pistoletje met daarop een in plakjes gesneden gehaktbal. Rechts zie je een zijaanzicht van Caroline van der plas die wordt geïnterviewd. Witte vrouw met donker bruin haar met daarin een bril.

Verplicht broodje bal voor alle Nederlandse Inwoners!

Het nieuwe coalitieakkoord blijkt toch meer details te bevatten dan eerst door politieke experts werd verwacht, Zo blijkt uit onderzoek van dubbel D. Op pagina 29, vond dubbel D, een opzet voor een nieuwe wet die Nederlandse Inwoners verplicht minstens 4 keer per week een broodje bal van Nederlandse bodem te consumeren.

Het gaat hier om een wit pistoletje, zonder boter, met mosterd en de bal gehakt moet specifiek vervaardigd zijn van half om half gehakt. Inwoners die weigeren dit verplichte broodje te eten zullen een boete van €69,69 moeten betalen (per keer).

Details als de hoeveelheid servetjes en het ondergoed dat gedragen moet worden tijdens het eten van het broodje bal zullen moeten worden uitgewerkt door het aanstaande kabinet, zo constateert dubbel D.

16/05/2024


2021

Onderaan artikel met daarop mogelijke opstelling Ajax vanaf seizoen 2021/22. Messi in de spits

Messi: “ik wil prijzen pakken, net als Cruijff”

Van onze sportredactie:

De middag, na de avond, dat de wereld werd opgeschikt, door het nieuws dat Messi Camp Nou moet verlaten, heeft de sport redactie van DD vernomen dat de Argentijnse wereld ster in Amsterdam is. Bronnen op het stadionplein zagen vanochtend de wagen van Messi staan hij herkende het kenteken meteen (B6L-L0N-D0R). Fred de filiaal manager van de FEBO op het stadionplein te Amsterdam, hoorde Messi praten, met wie is onduidelijk maar Messi’s gesprekken partner had een duidelijk Twents accent. ‘Ik hoorde hem duidelijk zeggen “ ik wil prijzen pakken, net als Cruijff”’ verteld  Fred ons.

Tevens vertelde een andere getuigen, de redactie, dat hij de man met het Twents accent hoorde zeggen dat Messi morgen (zaterdag 7 augustus) meteen kan spelen in de wedstrijd voor de Johan Cruijff schaal tegen PSV. Onze redactie heeft de volgende meest waarschijnlijke opstelling voor u uitgetekend.

06/08/2021

Je ziet Wouter Koolmees, man met bril ligtkalend bruin krullend haar, in pak met ligt blauwe stropdas,  de tweedekamer toespreken in zijn rol als minister van Sociale zaken (April 2021)

Uit onderzoek blijkt: Koolmees familie van Koala.

 Van de Damsche wetenschapsredactie.

Uit onderzoek van het DD is gebleken dat Wouter Koolmees (demissionair minister van SZW), Koala voorouders heeft. Wetenschapsverslaggever Wollie Wombat meent: “Koolmees moet gewoon een kaalgeschoren Koala zijn!”. Uit betrouwbare bron heeft de redactie  tevens vernomen dat Koolmees naar eucalyptus ruikt.

29/04/2021

Je ziet een gevrustreerde Mark Rutte, man met bril en gemiddeld lang bruin haar in pak met donkerblauwe stropdas. Hij heeft opgeblaze wangen alsof hij heel moe is. Medio 2021.

Vissersbond ‘geschokt’ nog nooit zo’n glibberige paling meegemaakt!

Vannochtend vroeg reageerde de woordvoerder Sjaak Afhaak, van de Nederlandse Vissersbond, kort op de berichten die vannacht uit Den Haag kwamen. “Zo’n glibberige paling als dit heb ik nog nooit meegemaakt. Natuurlijk, er was die keer met die ingeboterde paling in een vat vol snot maar zelfs die kregen we er wel binnen 6 uur uit.”

02/04/2021